Samen wonen - samen werken - samen leven

Bewonersinitiatief; bij- en vlinderbloemenveld in openbare ruimte

19 januari 2019

Zaterdagochtend 19 januari bij een temperatuur onder nul en een opwarmend zonnetje was het moment aangebroken waarop bewoners van De Bras samen met de gemeente Den Haag een start maakten van een bij- en vlinderbloemenveld in de openbare ruimte.

Bijen, vlinders en andere insecten zijn belangrijk voor bestuiving van vruchtdragende planten en bomen en ook als voedselbron voor vogels. Door de verstedelijking hebben zij het zwaar. Bewoonster Tanja Verbeeten heeft samen met Albert Zwijnenberg van de gemeente een projectplan gemaakt zodat op plekken in de openbare ruimte “wilde” bloemen gaan groeien.

Dat ziet er voor het oog aantrekkelijk kleurig en divers uit en het is voor diverse insecten een fantastische plek om te “eten”. Het bij- en vlinderbloemveld bevindt zich ter hoogte van de speeltuin en de grote brug bij de Biesvaren. Samen met de nieuwe stadsdeeldirecteur Petra Sevinga ondertekende Tanja het convenant voor beheer en onderhoud door Tanja en haar buren.


Last modified: 20 januari 2019

Comments are closed.