Samen wonen - samen werken - samen leven

Verbeter openbaar vervoer van en naar De Bras

26 januari 2019

Vanuit De Bras (Hout & Plantage, Brasserhout, De Brasacker en Biesland) bestaat geen directe OV-verbinding met de Haagse binnenstad. De enige OV-verbinding in De Bras is lijn 60 die van en naar Delft en Nootdorp-Parade rijdt. Om dit te verbeteren is door enkele bewoners een petitie gestart.

Tot 2012 reed lijn 60 nog naar NS Station Ypenburg, maar deze verbinding is opgeheven. De Bras heeft ook geen OV-verbinding met de later ontstane Randstadrailhalte Nootdorp.

Petitie voor De Bras

Anneke den Heijer (Slangenwortel), Mark Apeldoorn (Oeverwallaan), Marcel en Ineke Kouwenberg (Gele Lis) en Wouter Jong (Wildegagel) herkennen de behoefte aan een betere aansluiting op het OV voor De Bras, en besloten een petitie te starten.

Buslijn 60

Met de opbrengst van deze petitie doen zij een beroep op wethouders Van Asten (Den Haag) en Jense (Pijnacker-Nootdorp) om lijn 60 door te trekken van Nootdorp-Parade via NS Den Haag Ypenburg naar Randstadrail Nootdorp.

Buslijn 60 door De Bras
De nieuwe gewenste route van buslijn 60 door De Bras.

Daarmee wordt De Bras op een goede manier ontsloten voor OV. Bovendien geeft het ook de wijk ’s-Gravenhout in Nootdorp een aansluiting op NS Station Den Haag Ypenburg.

Teken de petitie!

Wil jij ook een betere aansluiting op het OV voor De Bras? Teken dan de petitie en help zo mee!

Teken de petitie

Last modified: 26 januari 2019

Comments are closed.