Samen wonen - samen werken - samen leven

De Bras Zomerconcert Pique-Nique Zondag 30 augustus 15:00 uur – Genieten van natuur en klassieke muziek

23 augustus 2020

Met enig ongeloof moest BurenvanDeBras het zomerconcert vorige week afgelasten door de hevige regenval. Met man en macht is daarna gewerkt om het concert te verplaatsen en afgelopen zaterdag was het dan zo ver. De corona-proof tribune zat goed vol met mensen die vorige week hadden gereserveerd en die vorige week op de reservelijst stonden en nu wel een zitplaats hadden.

Het professionele ensemble met Barbara Erdner-viool, Cvetanka Sozovska-piano, Barbara Reiter-cello en Lauren Armishaw-zang, deden het publiek in de natuurlijke entourage van het amfitheater Bieslandse Bos versteld staan van hun mooie uitvoering van componisten als Haydn, Bach, Mozart en Händle.

In de pauze was er de traditionele “petje op – petje af” quiz waar bezoekers op hun kennis van klassieke muziek werden getest en wat met veel plezier door iedereen, jong en oud, werd meegespeeld.

Het was niet alleen genieten van muziek want de aanwezige Kaldi Mobiel verzorgde heerlijke cappuccino, koffie en muntthee en zo kon iedereen dubbel genieten van een mooie middag. 

Klik hier voor de foto’s. 

 

Update 30-08-2020

Vanwege het slechte weer hebben we helaas moeten besluiten dat het zomerconcert vandaag niet door kan gaan. Door de regen en de wind kunnen we niet garanderen dat de instrumenten en apparatuur droog blijven. Er is eerder al onderzoek gedaan naar een alternatieve locatie in de buurt, maar dit bleek niet goed haalbaar.

 

Origineel bericht:

Buren van De Bras organiseert “Zomerconcert Pique-Nique”op zondag 30 augustus om 15:00 uur, in de ambiance van het Bieslandse Bos-amfitheater. Neem je picknick-mand mee en ga er lekker voor zitten om te genieten van een fantastische uitvoering. Professionele musici spelen de mooiste stukken van o.a. Haydn, Mozart en Bach. Vanzelfsprekend is er ook de traditionele “petje op – petje af”-quiz om je kennis van klassieke muziek te testen. Kortom; een evenement wat je niet mag missen!

Bij dit evenement hanteert de organisatie de Covid-19 maatregelen in lijn met de noodverordening van 10-08-2020. Zo wordt door de organisatie een gezondheidsverificatie gedaan, vragen wij om de registratie van contactgegevens en zijn er vaste zitplaatsen. U bent van harte welkom als u hieraan meewerkt en aanwijzingen opvolgt. Reservering kunt u doen via info@burenvandebras.nl . Heeft u griepachtige verschijnselen dan doet u er, gezien de omstandigheden, beter aan om thuis te blijven. Om extra voorzorg via 1.5 m afstand te borgen, bedraagt de maximale capaciteit 100 bezoekers.

Zomerconcert Pique-Nique is mogelijk gemaakt in samenwerking met sponsor-partners gemeente Den Haag en Staatsbosbeheer en met medewerking van gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Last modified: 10 september 2020

4 Responses to " De Bras Zomerconcert Pique-Nique Zondag 30 augustus 15:00 uur – Genieten van natuur en klassieke muziek "

 1. Hanneke Simon schreef:

  Beste mensen
  Ik heb mij en mijn man net aangrmeld voor de picknick van morgen om 15.00 uur
  Mijn excuses voor de late aanmelding
  maar ik wist het pasgeleden
  Ik heb vanmorgen een e mail gestuurd naar
  info@burenvandebras.nl
  maar ik heb nog geen bevestiging gekregen en weet daarom niet of we morgen welkom zijn
  Ik hoop dat ik niet te laat ben met mijn aanmelding en ik hoop nog iets van u te vernemen

  met vriendelijke groeten,

  Willem en Hanneke Simon

  • Bart van Manen schreef:

   Hallo Hanneke,
   De plekken gingen erg snel en je was helaas net te laat. Je staat (vrijwel bovenaan) op de reservelijst. We bellen morgen als er nog een plekje vrij is.

 2. André vd Burg schreef:

  Geweldig initiatief om te kunnen luisteren naar klassieke muziek (dd30Aug) met daarbij een geweldige locatie.
  Jammer dat het niet door kon gaan vanwege de regen.
  Voor mij had het al zo niet door kunnen gaan omdat ik mij nooit op tijd had kunnen aanmelden.
  Het artikel staat nl gepubliceerd in de krant op Zondag van 30 Aug. Maw op de dag dat dit georganiseerd wordt.
  Graag de volgende keer een week voor aanvang publiceren svp.
  Vrgr
  A vd Burg

  • Wilco Vendrig schreef:

   Dag André,
   Dank voor je reactie. Communicatie kan altijd beter, daar proberen we ook hard aan te werken met onze groep vrijwilligers. Welke krant was het overigens waar je dit in las? Op 26 augustus stond de aankondiging in de Posthoorn. Daarnaast hebben we een jaaragenda gepubliceerd begin dit jaar en al onze leden hebben we voortijdig op de hoogte gebracht van het evenement. Ook de posters in de wijk en rond het bos hingen hier al 23 augustus.
   Wordt dus snel lid https://www.burenvandebras.nl/lidmaatschap/ en zorg dat je volgend jaar eerder de juiste datum in je agenda kan zetten. Door Corona is nu ook alles net iets anders maar we doen ons best!