Samen wonen - samen werken - samen leven

Bericht van de boswachter II

12 september 2020

Dit bericht ontvingen wij van de boswachter:

Graag breng ik u op de hoogte brengen van de volgende updates omtrent de werkzaamheden in het Bieslandse bos, Balijbos en de Dobbeplas:

Bieslandse Bos

De werkzaamheden in het Bieslandse bos zijn gestaag verlopen. Wij verwachten eind deze week alle werkzaamheden af te ronden. Medio week 38 verwachten wij de parkeerplaats bij het Delftse Hout (waar nu een opslagplaats is gecreëerd) schoon af te leveren en weer open te stellen.

 Balijbos

De werkzaamheden in de Balij naderen langzaam het eind. Tot en met week 38 zal er nog gezaagd worden. In week 39 word het hout afgevoerd. Een extra klus die erbij is gekomen is de stormschade aan het ‘S Gravenpad (zie mail 02/09). Hier staan een aantal populieren die tijdens de laatste storm onstabiel zijn geworden. Het pad zal tijdelijk afgesloten zijn. De werkzaamheden zullen afgerond zijn in week 38.

 Dobbeplas

Er is een concretere startdatum voor de werkzaamheden in de Dobbeplas. Eind week 38 of begin week 39 zal er een rupskraan starten met het verwijderen van de essen. Er wordt met de percelen tegenover het Bieslandse bos gestart, waarna de werkzaamheden met de klok mee worden uitgevoerd.

Wij willen u er nogmaals op attenderen dat de gebieden er momenteel niet op zijn fraaist uitziet of uit gaan zien. Ook wij moeten even slikken bij het zien van de impact die de essentaksterfte heeft achtergelaten op de gebieden. Wij raden u aan om binnenkort een keer de locatie te bezoeken waar de werkzaamheden plaats vinden (blijf wel achter het hek), zodat u niet verrast wordt bij een spontaan bezoek. Mocht u de aannemer tegenkomen dan staat het u vrij om met hen in gesprek te gaan, zij kunnen u meer vertellen over de machines en hoe zij hun werk doen. Wij (de boswachters) staan tot uw beschikking om vragen te beantwoorden of met u in gesprek te gaan over de inhoud van de werkzaamheden.

Ik wens u alvast een fijn weekend.

Met vriendelijke groeten,

Lisa Wassenaar

Boswachter Publiek Hof van Delfland

Last modified: 12 september 2020

Comments are closed.