Samen wonen - samen werken - samen leven

Inzameling Kerstbomen en zwerfvuil – Zaterdag 2 januari 1300-1500

28 december 2020

Jaarlijks is er een “wedstrijd” waar, na oud&nieuw, de schoonste straat van Nederland zich bevindt. Wij willen proberen een nieuwe prijs in het leven te roepen voor de “schoonste wijk van Nederland”.

Bij buurthuis De Yp kan je zaterdag 2 januari tussen 13:00 en 15:00 oude kerstbomen (€ 0,50/kerstboom) inleveren. Nieuw dit jaar is dat we ook een inzameling houden voor zwerfvuil (€ 0,50/vuilniszak) waar wat “verdwaald” vuurwerk-afval natuurlijk ook onder valt.

Op 2 januari kun je vanaf 11:00 “vuil-knijpers” en vuilniszakken ophalen bij het buurthuis om het zwerfvuil mee te verzamelen. We vragen iedereen i.v.m. de corona-situatie 1,5 m afstand tot elkaar te houden. De vuilniszak wordt dit jaar niet gewogen. Let op dat in het buurthuis het dragen van een mondkapje verplicht is.

Hopelijk wil iedereen zich van zijn goede kant laten zien en blijven opgeblazen prullenbakken, zwartgeblakerde stukken straat en andere vernielingen ons bespaard. Buren van De Bras wenst iedereen een gezond en voorspoedig nieuwjaar!

De inzamelingsactie is een initiatief van BurenvanDeBras en samen opgezet met Voorwelzijn, Buurthuis De Yp, Jeugdraad Ypenburg en gemeente Den Haag.

Wil je vaker helpen met het schoon houden van de buurt? Vanaf maart beginnen we weer met de opschoonactie in het Bieslandse Bos. Neem contact op met de bewonersvereniging of schrijf je in voor onze mailinglijst wanneer je af en toe kunt helpen.

Last modified: 28 december 2020

Comments are closed.