Samen wonen - samen werken - samen leven

Opgeruimd het nieuwe jaar in!

4 januari 2021

Succesvolle inzameling kerstbomen en zwerfvuil 

Terwijl bewonersorganisatie BurenvanDeBras drukdoende was met de voorbereidingen, stonden, in een lekker winterzonnetje, al mensen klaar om oude kerstbomen en zakken met zwerfvuil in te leveren. Gelukkig hoefden ze niet lang te wachten en al snel kwam alles op gang. Lopend, op de fiets, met skateboard of skelter; alle middelen werden ingezet om een continue aanvoer richting versnipperraar en afvalcontainers te realiseren.

Het “succesvolle” zat ‘m dit jaar niet zo zeer in de aantallen (wel mooi resultaat met 215 kerstbomen en 4 containers zwerfvuil/vuurwerkafval) als wel in het feit dat er meer huishoudens dan voorheen hebben ingezameld en in het beeld dat er een nieuwe generatie kinderen met hun ouders het stokje hebben overgenomen om met enthousiasme bij te dragen aan een leefbaar en mooi De Bras.

Helaas zat het er niet in om de prijs voor de schoonste wijk van Nederland te krijgen. Dat lukt nu eenmaal niet met een vernield wegdek op kruispunt bij De Yp door een fikkie, twee vernielde bushaltes en enkele opgeblazen prullenbakken. Hopelijk komt menigeen tot bezinning dat dit soort zaken niet bijdragen aan een mooie leefbare wijk en maken we samen volgend jaar weer een kans voor de schoonste wijk van Nederland.

Dank aan iedereen die heeft gezorgd voor een schone en opgeruimde wijk en de beste wensen en veel gezondheid voor 2021!  De volgende activiteit betreft de (digitale) ALV op vrijdagavond 15 januari.  Leden kunnen zich aanmelden via de website en bij aanmeldingen tot vrijdag 8 januari krijg je bij deelname aan de ALV een Jumbo_Ypenburg-BorrelBox thuis bezorgd.

 

De inzamelingsactie is een initiatief van BurenvanDeBras en samen opgezet met Voorwelzijn, Buurthuis De Yp, Jeugdraad Ypenburg en gemeente Den Haag.

Last modified: 14 maart 2021

Comments are closed.