Samen wonen - samen werken - samen leven

Afsluiting Hazepad

14 maart 2021

Op 11 maart organiseerde het hoogheemraadschap, gemeente en Staatbosbeheer een digitale bijeenkomst. Hier werden de plannen uitgelegd over de geplande werkzaamheden voor de dijkverzwaring rondom het Hazepad, aan de rand van het Bieslandse Bos.

De werkzaamheden hiervoor zullen aanstaande maandag beginnen met het plaatsen van stalen rijplaten op de Bieslandseweg (het fietspad richting Delfgauw) en een eerste dijkverzwaring. Over 4 tot 6 weken, zal het fietspad richting de Dobbeplas (tussen de Noordkade en de Dwarskade) ook afgesloten worden. Fietsers worden dan geadviseerd om te rijden via de Dwarskade, de Molenweg en de Oudeweg (langs restaurant 1837). Voor wandelaars van het Bieslandse Bos naar de Dobbeplas wordt een trekpontje aangelegd, zodat beide gebieden voor hen toegankelijk blijven.

Het vrachtverkeer zal de benodigde klei voor de werkzaamheden via de Bieslandseweg aanvoeren. Fietsers zullen tijdens deze periode om moeten rijden via de Noordeindseweg (langs de Grote Plas). De afsluiting van de Bieslandseweg vindt plaats gedurende meerdere korte periodes, vanaf begin deze maand tot (als alles meezit) eind 2022. Daarna gaat ook het fietspad tussen de Dwarskade en het Hazepad weer open. Het deel van het Hazepad tussen de Bieslandseweg en de Dwarskade zal tot tenminste juli 2022 afgesloten blijven.

Kijk voor meer informatie op: https://www.hhdelfland.nl/inwoner/wonen-aan-water/werk-aan-de-kade-1/kadeverbetering-hazepad-pijnacker-nootdorp

Hieronder nog de omleidingsroute die gaat gelden:

 

Last modified: 25 maart 2021

Comments are closed.