Samen wonen - samen werken - samen leven

Toffe Buur

13 maart 2022

Beste actieve buurtbewoners van Ypenburg & Leidschenveen,

Mag ik even een beetje tijd van u vragen? Voor het project ‘Toffe Buren’?

Het project ‘Toffe Buren’ is een initiatief van een Ypenburger: Christine Filip. Geboren uit ergernis. Ergernis dat in de media de meeste aandacht uitgaat naar mensen die elkaar pijn of verdriet doen, of mensen die dingen kapot maken. De mensen die de buurt, de wijk dragen die krijgen ‘nog geen stickertje’. Terwijl de gewone dagelijkse kleine dingen juist van een buurt, ónze buurt maken. Mensen die elkaar helpen met pakjes voor elkaar aannemen, hondenpoep wél opruimen, mensen die elkaar helpen met boodschappen doen, elkaar groeten bij een ommetje, mensen die anderen helpen verloren voorwerpen terug te vinden en nog veel meer. Dit zijn eigenlijk de belangrijkste mensen in een buurt, een wijk, een samenleving. Dit zijn de mensen die de samenleving dragen. Mensen zoals u en uw leden of deelnemers.

Het project Toffe Buren wil deze mensen uit de wijken Ypenburg en Leidschenveen in het zonnetje zetten. Dankzij de gewonnen prijs van ADO Den Haag in de maatschappij, subsidie van Fonds 1818 en hulp van Wijkz, gaat dat op zaterdag 16 april a.s. gebeuren. Het toeval wil ook nog dat we op dit moment best een beetje extra opbeuring kunnen gebruiken.

Wilt u als organisatie die midden in de wijk meedoet, meehelpen om dit een succes te laten worden?

 1. Dat kunt u doen door bijgesloten brief aan uw leden, deelnemers of meedoeners op welke manier dan ook te sturen. Ook helpt u ons als u dit project wilt steunen door onze website op uw website te vermelden. Als u dat wilt vermelden wij ook uw website op onze website als buurtorganisatie. Als u dat leuk vindt, kunt u ook een foto van uw teamleden of een gedeelte van uw team (jpg’tje) naar ons sturen, dan plaatsen wij die bij uw organisatie. Het is fijn als wij de voornamen van de teamleden hebben, dan zetten wij de namen in de foto erbij.
 2. Als u dat leuk vindt, mag u ook mensen uitnodigen die u graag in het zonnetje wilt zetten door een bezoek van mij in mijn ToffeBurenjurk om een foto van hen te nemen of een leuke video te maken. Deze foto en/of video komt dan op de website www.toffeburen.nl U kunt hier enkele voorbeelden zien hoe ik dat doe. De sfeer is niet altijd helemaal glad en perfect misschien, maar vooral informeel en gezellig. https://toffeburen.nl/nieuws/eerste-toffe-buur/
 1. Ik heb zoveel mogelijk lokale buurtbewonersorganisaties, winkeliersverenigingen proberen te vinden via Google. Mocht u nog tips hebben voor bewonersorganisaties in Ypenburg/Leidschenveen die ik hierbij kan betrekken, dan hoor ik dat graag.

Vriendelijke groet.

Christine Filip

Hoofd Toffe Buren

Tel: 06-50677501

P.S. Mogelijk heeft u al meegeholpen op een of meerdere manieren of doet u dat op dit moment. Wellicht is dat voldoende voor uw organisatie. Wij bedanken u daar dan hartelijk voor en u kunt deze e-mail als niet verzonden beschouwen.

Last modified: 29 april 2022

One Response to " Toffe Buur "

 1. Christine Filip schreef:

  Wat leuk! Ik heb nu pas tijd om jullie mail te zien en dat de actie ‘Toffe Buren’ ook op de website van Buren van de Bras is gezet!
  Dankjulliewel!

  Hartelijke groet,
  Christine Filip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *