Samen wonen - samen werken - samen leven

AED in de Bras

AED in De Bras

Sinds juni 2018 hangt er bij Buurthuis De Yp een AED naast de voordeur. Gewoon buiten aan de muur, dus voor iedereen zo te pakken. Dat is uiteraard wel zo handig, want in geval van nood moet de AED letterlijk 24×7 beschikbaar zijn. Maar hoe ga je eigenlijk om met zo’n AED?

Elke seconde telt

Bij reanimatie telt elke seconde. Burgerhulpverleners in de nabije omgeving kunnen alvast beginnen met reanimatie totdat de ambulance komt. De inzet van een AED vergroot de ‘slagingskans’ van een reanimatie aanzienlijk. Helaas is er niet overal een AED beschikbaar in de buurt. Gelukkig nu dus wel in De Bras.

AED in De Bras

AED De Bras buurthuis De Yp

AED bij Buurthuis De Yp

Aan de buitenzijde van buurthuis De Yp (Oeverwallaan 130-132) hangt een 24/7 toegankelijke AED. Ook is er een AED aanwezig bij Hockey Club Ypenburg. Zijn er nog meer locaties in onze wijk waar een AED beschikbaar is? Laat het weten!

Reanimatie/AED kennis en vaardigheden onder bewoners

In stedelijke gebieden is de dekkingsgraad van aantal mensen dat reanimatie/AED kennis en vaardigheden heeft (te) laag. Heeft u wel eens nagedacht over een reanimatie/AED cursus? Deze duurt in de regel één avond en wordt afgesloten met een certificaat. U heeft dan basiskennis en vaardigheden reanimatie en bediening AED opgedaan.
Wilt u alvast weten hoe het gebruik van de AED in zijn werk gaat? Per type AED kan dit afwijkend zijn. Bekijk deze video voor het type AED dat bij Buurthuis De Yp hangt

Burgerhulpverlener HartslagNu

Als u een (EBHO + ) reanimatiecursus heeft gevolgd kunt u zich aanmelden op het landelijke netwerk HartslagNu. Dit systeem zorgt ervoor dat nabij aanwezige burgerhulpverleners worden gealarmeerd. Wilt u zich aanmelden als burgerhulpverlener? Volg een reanimatie/AED cursus (of EHBO-cursus) en meld u aan, of indien u al zo’n cursus gevolgd heeft kunt u u gelijk aanmelden. N.B.: Er worden regelmatig EHBO-cursussen gegeven in buurthuis De Yp door Ambuwerk.

Meld je aan!

U kunt aangeven of en wanneer u oproepbaar wilt zijn om te assisteren bij reanimatie in uw nabije omgeving en deze instellingen kunt u eenvoudig op elk moment aanpassen op de website van HartslagNu.

Comments are closed.