Samen wonen - samen werken - samen leven

Koningsdag 2020

Koningsdag-viering maandag 27 april 2020

Eerst was er Koninginnedag en daarna Koningsdag. Altijd was het een feestdag om naar uit te kijken met het hele gezin, vrienden, buren en familie; jong & oud. Binnen voor de TV om te kijken naar de koninklijke familie, die werd onthaald in een stad en daarna “verplicht” mee moest doen met koekhappen, line-dancing of een andere activiteit. En zelf gingen we erop uit; in de eigen straat of naar de oude buurt, naar Nootdorp, naar Delft, naar Den Haag of naar Amsterdam.
Daarnaast waren we buiten om op een eigen kleedje de spullen van zolder en uit de garage aan de man te brengen óf om met contant geld weer spullen te kopen om zolder en garage weer te vullen. Het maakte ook niet uit. Iedereen kon nagenoeg doen en laten wat hij wilde in een uitbundige feeststemming. Die feeststemming begon overigens voor menig bewoners al op (Koninginne-)KoningsNACHT.

Koningsdag 2020

Hoe anders is het nu. De vrijheid van staan en gaan waar we willen, is verdwenen door de corona-maatregelen die we met z’n allen moeten naleven. Is het “moeten” omdat de regering het zo stelt of is het “willen” omdat we zelf beseffen dat in deze tijd onze eigen gezondheid en de gezondheid van onze vrienden, familie, buren en andere dierbaren ons veel waard is. Zoveel waard dat we zelfs bereid zijn bewegingsvrijheid en onze behoefte aan vrijheidsuiting in te dammen. Dit betekent niet we hiermee zijn beroofd van ons gevoel van vrijheid.
Alhoewel we het dit jaar zeker anders zullen ervaren, hoeft de feeststemming er niet minder om te zijn en kunnen we onszelf uitbundig gedragen met activiteiten en feestelijkheden in en om het huis. Onze creatieve geest biedt voldoende mogelijkheden, die we alleen maar hoeven aan te spreken.

In het belang van ieders gezondheid ondersteunen wij als bewonersvereniging de oproep om sociale contacten te minimaliseren en daarbij 1,5 meter afstand te houden en zo op een andere manier Koningsdag te vieren.

Oranje boven, Oranje binnen!

Koningsdagthuis.nl

Comments are closed.