Samen wonen - samen werken - samen leven

Basisschool Zonnestraal

bras-basisschool-zonnestraalIn een kinderrijke buurt als De Bras heb je twee basissscholen, waarvan de Zonnestraal er één is. Deze Christelijke basisschool is zeer populair in De Bras, maar je vind er ook veel kinderen van buiten De Bras. De Zonnestraal staat letterlijk en figuurlijk midden in De Bras en is dan ook betrokken bij diverse ontwikkelingen in de buurt.

De Zonnestraal is een plek waar met enthousiasme wordt gewerkt aan de persoonlijke ontwikkeling van iedereen, waarbij we kinderen en leerkrachten stimuleren om al hun talenten en mogelijkheden tot ontwikkeling te laten komen. Dat doen we door invulling te geven aan onze gezamenlijke kernwaarden: zelfbewustzijn, ontdekkend leren en duurzaam samen.

Ontdekkend leren

de bras christelijke basisschool ypenburg zonnestraalWij vinden het belangrijk dat kinderen hun eigen talenten en mogelijkheden leren ontdekken. ICT, wetenschap en technologie zijn belangrijke pijlers in ons onderwijs. We leren de kinderen kritisch en creatief te denken en door hen veel te laten presenteren ontwikkelen zij hun zelfbewustzijn en worden ze zelfverzekerd. Wij geven onze kinderen op deze manier de vaardigheden mee die ze nodig hebben voor de toekomst in de 21e eeuw.

Duurzaam samen

de bras basisschool zonnestraalKinderen ontwikkelen zich thuis, op school en in de omgeving. Daarom doen wij er alles aan om nauw samen te werken met ouders en onze partners. Onze school staat midden in de wijk en daarmee midden in de samenleving. Wij voelen ons medeverantwoordelijk voor het creëren van een prettige speel- en leeromgeving voor alle kinderen. De school vormt samen met onze samenwerkingspartner Hakuna Matata een kindcentrum. Dit betekent dat de schooldeuren niet alleen open zijn van half negen tot drie uur, maar ook daarvoor en daarna kunnen kinderen bij ons terecht voor de opvang van naschoolse activiteiten georganiseerd door TalentenTuinen.

Zelfbewustzijn

Kinderen en leerkrachten leren elke dag van en met elkaar. Plezier, veiligheid, ambities en hoge verwachtingen zijn daarbij belangrijke uitgangspunten. We leren onze kinderen dat zij er toe doen, dat zij keuzes kunnen maken in het leven en dat zij het beste uit zichzelf kunnen halen. De kinderen leren dat zij medeverantwoordelijk zijn voor hun eigen leerproces en ontwikkeling.

Zonnestraal is onderdeel van Octant. Wil je meer weten over Zonnestraal Octant, bekijk dan de website.

‘Wij zijn Octant Zonnestraal’

Zonnestraal basisschool in De Bras