Samen wonen - samen werken - samen leven

DeBras houdt de natuur dichtbij huis

18 september 2021

Opening Educatieve tuin (gele lis) en Plantenbieb-project


Zondag 26 september openen vanaf 14:30 de poorten van de Educatieve tuin aan de Gele Lis (ter hoogte van nr 32) en is ook de feestelijke start van ons Plantenbieb-project in DeBras. Kom tijdens Burendag gezellig langs en geniet van heerlijke cappuccino van Kaldi-mobiel en de lekkere koekjes die menig buur heeft gebakken voor Héél DeBras Bakt.

De Educatieve tuin biedt mogelijkheden voor onze kinderen van o.a. basisscholen RKBS DeBras en Octant/De Zonnestraal om al tuinierend te zien en te leren wat erbij komt kijken voordat planten/bloemen zo mooi worden of voordat groente op je bordje aan tafel beland.

Ons Plantenbieb-project is een ruil-bibliotheek voor zaden, planten/bloemen en stekjes. Je vindt er “gewone” en ook “verrassende” planten/bloemen die door je buren erin zijn gezet. Haal wat nieuws en moois in huis en plaats voor je buren weer het nodige terug in de bieb.

 

Workshops voor stekken of het ‘timmeren’ van vogel- en bijenhuisjes en vleermuiskastjes worden vanaf 1500 uur gegeven. Aanmelden voor de workshops svp via www.BurenvanDeBras.nl .

 

De Educatieve tuin en het Plantenbieb-project zijn initiatieven van gemeente Den Haag en bewonersvereniging BurenvanDeBras.

Last modified: 18 september 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *