Samen wonen - samen werken - samen leven

Buurt Preventie Team de Bras

10 december 2021

Om onze wijk nog mooier, leefbaarder en veiliger te maken, hebben wij met enkele bewoners het voortouw genomen om met een buurtpreventieteam (BPT) aan de slag te gaan in onze mooie wijk DeBras. Concreet betekent dit dat we woensdag 15 december starten met de eerste BPT-introductie om 20:30 uur bij Buurthuis De Yp door wijkagent Eric de Jongh en met de 1e ronde door de wijk. Daarna lopen we rondes op willekeurige dagen en tijden. Dit kan ’s avonds, overdag, in het weekend en soms zelfs ’s nachts zijn met als doel onze wijk leefbaarder en veiliger te maken.

Tijdens zo’n ronde door de wijk zijn we zichtbaar aanwezig. Wij signaleren en maken melding van bijzonderheden. Richting de jaarwisseling letten we extra op brandbare materialen en situaties waarbij mogelijk sprake kan zijn van overlast. Daarnaast signaleren we ook zaken zoals verzakking van het trottoir of rondzwervend afval. Ook spreken wij medebewoners aan op gevaarlijke of inbraakgevoelige situaties of zoals waardevolle spullen die in een auto zijn achtergebleven.

Samenwerking en functie in de wijk 

Het BPT werkt nauw samen met de Gemeente Den Haag en het team van wijkagenten en handhaving. Daarnaast maken we ook gebruik van onze netwerkcontacten met andere organisaties in DeBras zoals Buurthuis De Yp, de twee basisscholen en hockeyclub HCY. Er zijn altijd minimaal een aantal BPT-leden aanwezig en daarnaast melden wij ons voor aanvang van de ronde bij de wachtcommandant van politie Ypenburg zodat er altijd back-up gegarandeerd kan worden. Met klem willen wij benadrukken dat signaleren en melden één van de belangrijkste functies van het BPT vormt.

Contact
Heb je nog vragen over de buurtpreventie in DeBras en wil jezelf actief worden in ons BPT? Stuur dan een mail naar BPTdebras@gmail.com en wij nemen z.s.m. contact met je op. Uiteraard kan je ons ook altijd aanspreken op straat voor meer informatie.

Last modified: 10 december 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *